Odobrena financijska podrška LAG-u Vuka - Dunav za promoviranje povijesnog lokaliteta - Utvrde Kolođvar

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica odobrila je financijsku podršku LAG-u Vuka – Dunav na natječaju za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ za aktivnosti promoviranja povijesnog lokaliteta -Utvrde Kolođvar na području Općine Antunovac i Čepin i to za troškove organizacije Viteške bitke u iznosu od 13.000,00 kuna. Ostatak potrebnih sredstava u iznosu od 2.600,00 kuna osigurati će LAG Vuka – Dunav.

Cijeli projekt je zamišljan u svrhe čišćenja lokaliteta i održavanja programa srednjovjekovnog sajma na kojemu će se odvijati srednjovjekovne igre, prezentacija građevinskog alata iz srednjeg vijeka i tehnologije građenja utvrda i objekata te tehnologije agrikulture i medicinske opreme, te kao centralni događaj održavanje viteške bitke.

Program srednjovjekovnog sajma predviđen je za održavanje krajem rujna 2014. Godine. LAG Vuka-Dunav već je započeo s aktivnostima prezentacije povijesnih podataka o lokalitetu Kolođvar u svrhe podizanja svijesti i informiranosti o povijesnoj i kulturnoj baštini svoga područja.

 

20.06.2014 LAG