Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je dva natječaja od kojih je jedan natječaj za odobravanje financijskih oblika podrški te jedan za dodjelu nagrada

Dana 16. kolovoza 2017. godine Nacionalna zaklada raspisala je dva natječaja od kojih je jedan natječaj za dodjelu „Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga“ te natječaj za nagradu "Otisak srca" za razvoj volonterstva djece i mladih.

Institucionalne podrške su specifičan oblik ulaganja Nacionalne zaklade u stabilizaciju i razvoj isključivo udruga registriranih u Republici Hrvatskoj, a dodjeljuju se udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj u 3 kategorije kroz zasebne podnatječaje koji obuhvaćaju navedene kategorije za:
-institucionalnu podršku do 300.000,00 Kn – do 10 podrški,

-institucionalnu podršku do 200.000,00 Kn – do 15 podrški,

-institucionalna podrška do 50.000,00 Kn – do 5 podrški.

Rok za prijavu je 15. rujan 2017. godine.

Natječaj za dodjelu nagrada "Otisak srca" je otvoren za osnovne škole za prijavu učeničkih prijedloga inovativnih volonterskih inicijativa (akcija) u lokalnoj zajednici kao i za srednje škole u Republici Hrvatskoj za prijavu inovativnih modela motiviranja i uključivanja učenica i učenika za volonterski rad i društveni angažman u školi i/ili lokalnoj zajednici. Dodijelit će se ukupno do 10 nagrada za osnovne škole i do 5 za srednje škole, a svaka nagrada uključuje novčani dio od 10.000,00 kuna za provedbu nagrađene inicijative ili modela volontiranja i društveno angažmana te plaketu "Otisak srca".

Rok za prijavu je 15. rujan 2017. godine.

Cjelokupna dokumentacija za oba natječaja dostupna je na:

https://zaklada.civilnodrustvo.hr
www.financijskepodrske.hr

21.08.2017 LAG