Okrugli stol – Ruralni prostor i klimatske promjene – briga za okoliš i vode

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. s partnerima Kulturni i znanstveni centar Milutin Milanković i LAG Vuka - Dunav organizira okrugli stol na temu “Ruralni prostor i klimatske promjene – briga za okoliš i vode” dana 28. lipnja 2024. godine u 11:00 sati, u prostoru Poduzetničko-razvojnog centra općine Erdut LRA d.o.o,  u Dalju, Bana Josipa Jelačića 1.

Cilj ovog događanja je upoznati zainteresirane sudionike okruglog stola s klimatskim i ekološkim krizama s kojima se sve češće suočavamo i koje ugrožavaju opstanak ruralnog prostora. Njihov utjecaj vidljiv je u svim aspektima naših života, a ovdje želimo ukazati na bogatstvo voda na području LAG-a Vuka – Dunav, te potrebi sve veće brige o vodama kao i o potrebi pojačane brige za okoliš. 

Projektni prijedlog osmišljen je tako da obuhvaća lokalnu akcijsku grupu, ustanovu i potpornu instituciju područja koji zajedničkom provedbom kroz aktivnosti doprinose širenju informacija o djelovanjima i dobrim praksama koji se provode ili podupiru na temelju SP ZPP-a.  Klima i okoliš kao determinante sadašnje i buduće poljoprivrede, ali i načina života okosnica su Milankovićevih djela. Projektom smo povezali potrebe područja u dijelu informiranja poljoprivrednika o novim mogućnostima koje pružaju intervencije kao sastavnice SP ZPP s Milankovićevim djelom. 

Sudionici ovog okruglog stola će biti poljoprivrednici s područja LAG-a Vuka-Dunav, udruge, komunalna poduzeća i ostali zainteresirani posjetioci.

Događanje je (su)financirano sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.

21.06.2024 LAG