Početak podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2023. godinu

Od 6. ožujka 2023. godine u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju može se podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2023. godinu.

Korisnici Jedinstveni zahtjev i prijavu namjere proizvodnje, održavanja i uzgoja u poljoprivredi mogu podnijeti u razdoblju od 6. ožujka do 15. svibnja 2023. godine.

Svoj zahtjev korisnici mogu samostalno popuniti u AGRONET-u, nakon čega isti moraju isprintati, vlastoručno potpisati te poštom ili osobno dostaviti u podružnicu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Jedinstveni zahtjev moguće je podnijeti i elektronički, uz elektronički potpis.

Poljoprivrednicima će u 2023. godini za provedbu mjera i intervencija iz  Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu biti na raspolaganju ukupno 490,6 milijuna eura.

Navedeni Pravilnik kao i više informacije možete pronaći ovdje: https://www.apprrr.hr/podnosenje-jedinstvenog-zahtjeva-za-izravne-potpore-poljoprivredi-i-iaks-mjere-ruralnog-razvoja-za-2023-godinu/

06.03.2023 LAG