Za proizvođačke grupe i organizacije 25 milijuna kuna – natječaj otvoren do kraja veljače

Do 28. veljače otvoren je natječaj za provedbu tipa operacije 9.1.1 Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija u poljoprivrednom i šumarskom sektoru.

Cilj proizvođačkih organizacija prije svega je koncentrirati ponudu i plasirati na tržište proizvode vlastitih članova, osigurati da je proizvodnja planirana i prilagođena potražnji, posebno u pogledu kvalitete i količine i optimizirati troškove proizvodnje.

 

Na natječaj se mogu javiti proizvođačke organizacije koje su priznate od 1. siječnja 2014. godine i kojima je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo poslovni plan. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 25 milijuna kuna. Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u iznosu do 500.000, 00 eura, odnosno do 100.000 eura godišnje u protuvrijednosti u kunama.

Poljoprivredni proizvođači udruživanjem povećavaju konkurentnost, podižu kvalitetu svojih proizvoda i usvajaju dobru poljoprivrednu praksu u području zaštite okoliša.

Važno je da sami proizvođači prepoznaju svoj interes u udruživanju u proizvođačku organizaciju. U Hrvatskoj je trenutačno 15 proizvođačkih organizacija, od toga je 10 priznato u posljednje dvije godine.

 

Više informacija te sam natječaj možete pronaći na: https://www.apprrr.hr/za-proizvodacke-grupe-i-organizacije-25-milijuna-kuna-natjecaj-otvoren-do-kraja-veljace/ .

20.02.2019 LAG