IX. Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

IX. Sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održana je dana 3. rujna 2019. godine u Orahovici. Ministarstvo poljoprivrede kao tijelo nadležno za provedbu Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u radu Savjeta planira veliki broj mjera i projekata. Na Sjednici Savjeta ministri su podnosili izvješća o napretku u provođenju projekata. Iz resora Ministarstva poljoprivrede za pet slavonskih županija iz Programa ruralnog razvoja RH ugovoreno je više od 4 milijarde kuna. Od ukupno 200 dječjih vrtića u Hrvatskoj koji se grade i obnavljaju bespovratnim EU sredstvima, čak 54 ih je u slavonskim županijama. Također je osmišljen program stipendija kojim je predviđena jednokratna potpora u iznosu od 10.000,00 kuna godišnje po studentu agronomskih i biotehničkih znanosti. Akcijskim planom tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća u pet slavonskih županija planirana je izgradnja 9 hladnjača.

 

U Slavoniji se trenutno gradi i EU novcem financira 41 farma, 15 plastenika, 34 nova višegodišnja nasada, 15 projekata obnovljivih izvora energije te 5 sustava javnog navodnjavanja, a od prethodne sjednice Savjeta do danas ugovoreno je ukupno 830 milijuna kuna vrijednih projekata ruralnog razvoja te isplaćeno 430 milijuna.

 

Više informacija potražite na: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/na-savjetu-za-slavoniju-baranju-i-srijem-ministrica-poljoprivrede-predstavila-rezultate-iz-svog-resora/2603

 

04.09.2019 LAG