Javni natječaj za financiranje projekta u području pružanja psihosocijalne pomoći tražiteljima međunarodne zaštite za razdoblje od dvije godine

Ministarstvo unutarnjih poslova Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i projekte Europske unije dana 04. listopada 2016. raspisalo je Javni natječaj za financiranje projekta u području pružanja psihosocijalne pomoći tražiteljima međunarodne zaštite za razdoblje od dvije godine.

Opći cilj  je unaprjeđenje kvalitete i uvjeta života tražitelja međunarodne zaštite u skladu s najvišim međunarodnim i europskim standardima.

Prihvatljivi prijavitelji: udruge koje udovoljavaju općim uvjetima raspisanim u Javnom pozivu.

Prihvatljive aktivnosti uključuju kontinuirano organiziranje i održavanje edukativnih tematskih radionica za djecu i odrasle tražitelje međunarodne zaštite, organiziranje i održavanje dječjih igraonica i radionica, informatičkih radionica, zdravstveno i higijensko podučavanje, sportske aktivnosti i turnire, organiziranje društveno-kulturnih aktivnosti u Prihvatilištu za tražitelje azila, izlete izvan Prihvatilišta za tražitelje azila, provođenje aktivnosti s lokalnom zajednicom s ciljem prevencije diskriminacije i ksenofobije, te druge društvene sadržaje usmjerene na pomoć i zaštitu, te poboljšanje kvalitete života tražitelja međunarodne zaštite.

 Prijavitelj je obvezan omogućiti potreban broj specijalističkih liječničkih pregleda tražitelja međunarodne zaštite izvan primarne zdravstvene zaštite i zadovoljavanje specifičnih zdravstvenih i prehrambenih potreba.

Ukupna najviša planirana vrijednost Javnog natječaja je 4.939.800,00 kuna.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 3. studeni 2016. godine.

Više informacija na: https://www.mup.hr/novosti/115/javni-natjecaj-za-financiranje-projekta

05.10.2016 LAG