Osječko-baranjska županija odobrava 1,3 milijun kuna potpora za ruralni turizam

                Dana 23. listopada Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa je - između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti - u županijskom proračunu ove godine osigurano 1,3 milijuna kuna za potpore u ruralnom turizmu. Nakon javnih poziva do sada je dodijeljeno 700.000 kuna, a dana 23. listopada 2019. godine, zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je ugovore s 19 korisnika za dodjelu potpora za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

                Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth ističe da je ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora iznosi 236.950,00 kuna. - Radi se o potporama dionicima u turizmu koji u svojim objektima nude proizvode lokalnih poljoprivrednih proizvođača. Ovom potporom potiče se spajanje poljoprivrede i turizma, dok potpore za manifestacije pridonose vidljivosti destinacije.

                Potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 69.600,00 kuna odobrene su za 8 korisnika. Iznose do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača (najviše do 10.000,00 kuna), a odnose se na kupovinu vina, povrća, suhomesnatih proizvoda, sira, meda, rakija, jabuka, gljiva i drugih proizvoda. 

Visina potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama određuje se ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova. Odobreno je 11 potpora u ukupnom iznosu od 167.350,00 kuna, a dodijeljene su za sudjelovanje na sajmovima, kulturnim, turističkim, sportskim i gospodarskim manifestacijama.

 IZVOR: http://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/1211-osjecko-baranjska-zupanija-odobrava-1-3-milijun-kuna-potpora-za-ruralni-turizam

24.10.2019 LAG