Otvoreni novi pogoni u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sufinancirani iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić 17. svibnja 2019. godine je prisustvovao svečanom otvaranju proširenog i moderniziranog proizvodnog pogona bjelovarske Sirele, kojeg je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

U pogon je uloženo 42,7 milijuna kuna, a od čega je 21,4 milijuna kuna sufinancirano iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH. Tim novcem nabavljena je oprema za proizvodnju i pakiranje maslaca i sira, automatiziran je tehnološki proces te je povećana kvaliteta proizvoda. Novo skladište gotove robe osigurava dovoljno skladišnog prostora pod strogo kontroliranim uvjetima.

Iz mjere 4 do sada je ugovoreno preko 1500 projekata koje Ministarstvo poljoprivrede podupire s više od 3,7 milijardi kuna, a sve su to projekti usmjereni napretku i razvoju hrvatskog poljoprivredno-prehrambenog sektora. Bjelovarsko-bilogorska županija druga je u Hrvatskoj po prijavama i realizaciji korištenja Programa ruralnog razvoja i do sada je ugovoreno projekata u vrijednosti od 766 milijuna kuna, a gotovo polovina tog iznosa odnosi se upravo na investicijske projekte iz mjere 4.

Više možete pročitati na: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/otvoreni-novi-pogoni-u-bjelovarsko-bilogorskoj-zupaniji-sufinancirani-iz-mjere-4-programa-ruralnog-razvoja/1465 .

 

20.05.2019 LAG