Poziv na događanje

Poštovani, 

 

U okviru manifestacije „20. Čepinski suncokreti„ koja se održava  po dvadeseti put u Čepinu 1. i 2.listopada 2021., LAG-ovi s područja Osječko-baranjske županije, LAG Karašica, LAG Vuka-Dunav, LAG Strossmayer i LAG Baranja pozivaju Vas u Čepin da uz  degustaciju različitih okusa zavičaja, posjetite LAG vašar sa bogatom ponudom autohtonih domaćih proizvoda koji će se održati 1.listopada-2.listopada 2021. godine na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor s početkom u 17 sati, kao promotivna aktivnost projekta suradnje “Naše domaće“ koji provode LAG-ovi sa područja Osječko-baranjske županije

 

Cilj projekta je brendiranje domaćih lokalnih proizvoda s područja Osječko-baranjske županije u svrhu njihove prepoznatljivosti i prepoznavanja regije kao tradicionalno gastro turističke ponude.

 

Projekt suradnje „Naše domaće“ financira se iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske kroz Tip operacije 19.3.2. „Provedba aktivnosti projekata suradnje“. Vrijednost projekta iznosi 382.292,31 kuna, a provodi se uz stručnu podršku Osječko-baranjske županije, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti.

 

Projektom je obuhvaćeno brendiranje šest grupa proizvoda s područja Osječko-baranjske županije: sir i mliječne prerađevine, suhomesnati proizvodi, prerađevine od voća, povrća i industrijskog bilja, voćne rakije i likeri, začinsko i aromatično bilje te med i proizvodi od meda. Provedbom projekta registrirana je regionalna oznaka kvalitete „Golden Panonian Quality“ koju će moći koristiti svi lokalni proizvođači koji se žele uključiti u sustav kvalitete lokalnih proizvoda i čiji proizvodi zadovolje kriterije iz specifikacija i pravilnika izrađenog u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku.

 

Na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor, na adresi Kalnička ulica br. 17 u Čepinu, bit će organizirano izlaganje proizvoda lokalnih proizvođača s područja Osječko-baranjske županije koji su potencijalni kandidati za stjecanje regionalne oznake kvalitete „Golden Panonian Quality“.

 

Pozivamo Vas na ovo važno događanje za LAG-ove s područja Osječko-baranjske županije. Vašim sudjelovanjem na događanju dajete izravnu podršku projektu suradnje „Naše domaće“ i razvoju lokalnih proizvoda kao i da iskusite okuse 20. Čepinskih suncokreta, te obiđite ovu bogatu manifestaciju.

 

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak telefonom u Ured LAG-a na broj 031/670-498 ili elektronskom poštom na adresu info@lagvuka-dunav.hrnajkasnije do  srijede 29. rujna 2021. godine do 12:00 sati.

 

 

Radujemo se Vašem dolasku.

 

 

Predsjednik LAG-a Vuka-Dunav
                 Davor Tubanjski, bacc. ing. agr.

 

22.09.2021 LAG