Radionica – SP ZPP i nove intervencije u poljoprivredi, klima i okoliš

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. s partnerima Kulturni i znanstveni centar Milutin Milanković i LAG Vuka - Dunav organizira radionicu pod nazivom „SP ZPP i nove intervencije u poljoprivredi, klima i okoliš“ dana 19. lipnja 2024. godine s početkom u 12:00 sati, u prostoru Poduzetničkog inkubatora Antunovac, Gospodarska zona 23, Antunovac.

 

Cilj ovog događanja je upoznati zainteresirane sudionike radionice s novom zajedničkom poljoprivrednom politikom (ZPP) - poljoprivreda u EU-u postaje pravednija, zelenija i usmjerenija na rezultate. Tijekom radionice predstavit će se  izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja, intervencije na nacionalnoj razini kao i LAG intervencije koje su  vezane za klimu i okoliš.

 

Projektni prijedlog osmišljen je tako da obuhvaća lokalnu akcijsku grupu, ustanovu i potpornu instituciju područja koji zajedničkom provedbom kroz aktivnosti doprinose širenju informacija o djelovanjima i dobrim praksama koji se provode ili podupiru na temelju SP ZPP-a.  Klima i okoliš kao determinante sadašnje i buduće poljoprivrede, ali i načina života okosnica su Milankovićevih djela. Projektom smo povezali potrebe područja u dijelu informiranja poljoprivrednika o novim mogućnostima koje pružaju intervencije kao sastavnice SP ZPP s Milankovićevim djelom. 

 

Sudionici ove radionice će biti poljoprivrednici s područja LAG-a Vuka-Dunav i ostali zainteresirani posjetioci.

 

Događanje je (su)financirano sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.

12.06.2024 LAG

Arhiva Novosti