Radionica za LAG-ove Osječko-baranjske županije

LAG Vuka – Dunav sudjelovao je u dvodnevnoj radionici za LAG-ove Osječko – baranjske županije, koja 14. i 15. ožujka 2014. godine održana u Baranji (Beli Manastir, Belje d.d.).  Cilj radionice bio je upoznati članove LAG-ove na području Osječko – baranjske županije sa stanjem provedbe LEADER pristupa u Republici Hrvatskoj i planovima za provedbu Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020 i LEADER pristupa u razdoblju 2014 – 2020 te razmijeniti iskustva u primjeni obnovljivih izvora energije u poljoprivredi.

Prvi je dan održano kratko predstavljanje LAG-Baranja, LAG-a Karašice te LAG-a Vuka – Dunav, nakon čega su predstavnici Ministarstva poljoprivrede održali predavanja na teme: „Stanje provedbe LEADER pristupa u RH i LEADER mjera u Programu ruralnog razvoja RH 2014 – 20120“, „Program ruralnog razvoja RH 2014 – 2020“ i „Provedba IPARD programa i najava natječaja za Mjeru 101 i 103 za 2014. godinu“. Po završetku predavanja uslijedila je kratka rasprava i zaključak prvoga dana radionice.

Idućega dana provedena je terenska radionica na temu „Primjena obnovljivih izvora energije u poljoprivredi“. Sudionicima radionice bio je omogućen obilazak Belje d.d. pogona bioplinskog postrojenja na Farmi Mitrovac, nedaleko grada Beli Manastir. Nakon obilaska postrojenja uslijedila je razmijena iskustava poduzetnika na projektima primjene obnovljivih izvora energije u poljoprivredi. Radionici su nazočili i predstavnici Zagrebačke banke, koji su iznijeli informacije o mogućnostima predfinanciranja projekata za obnovljive izvore energije, s posebnim osvrtom na primjenu obnovljivih izvora energije u poljoprivredi.

 

 

17.03.2014 LAG