Seminar Ministarstva poljoprivrede

Seminar Ministarstva poljoprivrede 
„Kontrola na terenu unutar Mjere 202 IPARD programa“

LAG Vuka – Dunav odazvao se pozivu za sudjelovanje u radionicama provedenim u skopu seminara Ministarstva poljoprivrede za odabrane LAG-ove „Kontrola na terenu unutar Mjere 202 IPARD programa“, koji je održan u Splitu od 06. – 07. ožujka 2014. godine.

Prvi dan predstavljene su novosti u nacrtu Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020 te održana predavanja na temu „LEADER mjera unutar Programa ruralnog razvoja 2014 - 2020 za Republiku Hrvatsku“ i „Provedba mjere 202 (LEADER) unutar IPARD programa“.. Izlaganje je održano u hotelu Radisson Blu Resort u Splitu.

Drugi je dan održano predstavljanje aktivnosti i rada LAG-a „Adrion“, odobrenih IPARD projekata s njegova područja te terenski obilazak LAG-a „Adrion“. Tijekom obilaska obavljen je posjet Solane Ramova – Krvavica, gdje je sudionicama radionica prikazan proces proizvodnje solnog cvijeta u sustavu vjetro-elektrana. Proizvodni sustav nagrađen je plaketom za najbolju inovaciju na ARCA-i 2010. godine. Radionice su zaključene posjetom ureda LAG-a „Adrion“ u Makarskoj i obilaskom područja LAG-a Adrion.

 

 

12.03.2014 LAG