TAIEX Radionica „LEADER u predpristupnim i postpristupnim programima“

Trodnevna radionica u organizaciji TAIEX-a i Ministarstva poljoprivrede pod nazivom „LEADER u predpristupnim i postpristupnim programima“ održana je u Zagrebu, 21. i 22. siječnja te u Trogiru 23. siječnja 2013. godine.

Pozivu na radionicu odazvao se velik broj predstavnika LAG-ova i inicijativa za osnivanje LAG-ova. LAG-ovi koji se nalaze u kontinentalnom području Republike Hrvatske, sukladno novoj statističkoj podjeli na dvije NUTS 2 regije, prisustvovali su radionicama u Zagrebu, a LAG-ovi koji se nalaze u mediteransko-planinskom području prisustvovali su radionici u Trogiru.

Sudionicima se u pozdravnom govoru obratio pomoćnik ministra mr.sc. Luka Čuljak, koji je naglasio ulogu i važnost LAG-ova u provedbi programa ruralnog razvoja. Predavači iz Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja, upoznali su prisutne o trenutnim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja po pitanju provedbe mjere 202 unutar IPARD programa. Gosti iz Europske komisije, Europske mreže za ruralni razvoj (ENRD), Ministarstva poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Poljske i Europskog udruženja LAG-ova (ELARD) upoznali su prisutne sa načinom provedbe LEADER pristupa u trenutnom razdoblju u državama članicama EU te prijedlozima za provedbu Community-led Local Development (CLLD) u okviruLEADER pristupa za novo programsko razdoblje 2014. – 2020. godine.

Sve prezentacije s navedenih radionica možete pronaći na stranicama TAIEX-a,
http://ec.europa.eu/enlargement/taiex/dyn/taiex-events/library/detail_en.jsp?EventID=51621;
http://ec.europa.eu/enlargement/taiex/dyn/taiex-events/library/detail_en.jsp?EventID=51619

te na stranicama Ministarstva poljoprivrede na sljedećem linku.

 

31.01.2013 LAG